ads

Türkiye’nin ilk Akıllı Stadyumu - Vodafone Arena

Beşiktaş futbol takımının eski stadyumu olan "BJK İnönü Stadyumu" yıkılarak aynı arazi üzerine inşa edilen 41.903 izleyici kapasiteli "Vodafone Arena", "Türkiye'nin ilk akıllı stadyumu" ünvanını taşımaktadır.
Geçtiğimiz yıl inşa edilen bu stadyumun elektriksel alt yapısını Schneider Electric üstlenmiştir. Ve Schneider Electric Türkiye'de bir ilki başarmıştır.

Akıllı stadyum olmasının sebebi ise stadyumdaki yayın sisteminin ve bunun yanı sıra kulüple ilgili mobil uygulamaların taraftara yönelik olmasıdır. Schneider Electric'in alçak gerilime yönelik ürünlerin neredeyse tamamı Vodafone Arena'nın yapımında kullanılmıştır. 

Sahayı aydınlatmak için kullanılan Smartlink kontrol ürünleri ile aydınlatma uzaktan kontrol edilebilir ve izlenilebilen cihazların çalıştırılması için özel paneller yapılmıştır. Bu panellerde Schneider Electric Alçak Gerilim ürünlerininde olduğu akıllı panolar imal edilerek paneler halinde stadyuma yerleştirilmiştir.
Schneider Electric böylece Vodafone Arena'yı Türkiye’deki diğer statlardan farklılaştırarak özel bir proje haline getirmiştir ve bu sayede Türkiye'deki "ilk akıllı stadyum" ünvanını almıştır.


Schneider Electric'i yaptığı çalışmalarından dolayı tebrik eder ve Beşiktaş futbol takımına yeni statlarında nice başarılar elde etmelerini diliyoruz...

Yararlanılan kaynaklar:
www.schneider-electric.com.tr
Share on Google Plus

About FERHAT ÖZEL

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 coment�rios:

Yorum Gönder