ads

Güneş Enerjili Taşınabilir Priz

Yenilenemeyen enerjiler ile üretilen şebeke elektriği çoktan beri var olan bir sistem olmasıyla birlikte dünyaya zarar veren de bir üretim şeklidir. Fakat güneş enerjisi vb. yenilenebilir enerji kaynakları gelecek vaat eden ve dünyaya zarar vermeyen kaynaklardır.


Boa Oh ve Kyuho Song tarafından tasarlanmıştır. Tasarlanan bu ürün; güneş enerjisini depolayan küçük bir güneş paneline, pencere bölmelerine yapışabilme özelliğine ve telefon vb. küçük cihazların şarj edilebilmesi için bir priz kısmına sahiptir.

Güneş paneli üzerine düşen güneş ışınlarındaki enerjiyi toplar ve topladığı enerjiyi cihazın içindeki 1000mAh 'lik küçük bir batarya içerisinde depolar. Bu batarya tam olarak şarj olduğunda 10 saate kadar aktif olarak kullanılabilir.
Örneğin; sabah işe gitmeden önce cihazı bir pencereye yapıştırıp akşam eve geldiğinizde cihaz tamamen şarj olmuş ve kullanılmaya hazır hale geldiğini görebilirsiniz. 

Cihaz, gece boyunca elektrik kesintileri yaşanan bölgelerdeki insanlar için çok kullanışlı ve çok önemli olabilecek bir buluştur.


Videoyu izlemenizi tavsiye ederiz...


Yararlanılan kaynaklar:
www.futuristicnews.com
Share on Google Plus

About FERHAT ÖZEL

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 coment�rios:

Yorum Gönder