ads

Dünyanın İlk Havada Asılı Duran Rüzgar Türbini

"Altaeros Enerji" şirketi ile "Alaska Enerji Kurumu"nun ortaklaşa planladığı BAT(Buoyant Airborne Turbine) projesi gerçek hayatta faaliyete geçirdiler. Bu proje Türkçe de "havada asılı duran rüzgar türbini" olarak da adlandırılabilir.

Alaska projesi, dünyadaki en yüksek rüzgar türbini olarak planlandığı için BAT'yi diğer rüzgar türbinlerine göre dünya rekoru kıran bir yükseklik olan 1000 feet (yaklaşık 300 metre) yükseklikte faaliyete geçmiştir.

BAT'yi, uzak bölgelere ve ada toplulukları da dahil olmak üzere, uzaktan kumandalı ve mikrogrid piyasası için tutarlı, düşük maliyetli enerji üretmek üzere tasarlanmıştır. Petrol ve gaz, madencilik, tarım ve telekomünikasyon firmaları, afet yardım kuruluşları ve askeri üsler tarafından kullanılanılabilecektir.
BAT, yüksek rakımlarda normal kule ile monte edilmiş türbinlerin ulaştığı rüzgarlardan daha kuvvetli rüzgarların olduğu bölgelere ulaşabilir.

BAT'nin içi helyum doludur ve şişirilebilir bir kabuk kullanıyor. Yüksek dayanıklı bağlantılar BAT'yi yere güvenli bir şekilde sabitler ve bu bağlantılar ile yere elektrik gönderilir. BAT'nin kaldırma teknolojisi yıllarca ağır iletişim araçlarını havaya kaldıran zeplin türlerinden uyarlanmıştır.


Videoyu izlemenizi tavsiye ederiz...


Yararlanılan kaynaklar:
www.futuristicnews.com
Share on Google Plus

About FERHAT ÖZEL

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 coment�rios:

Yorum Gönder