ads

Güneşin gücünü iki katına çıkarmak?

Güneşin gezegenimizi aydınlatma ve ısıtma konusunda birincil kaynak olduğuna hemfikiriz. Bilim insanlarının güneşten elde edilen enerjinin kullanılmasında ciddi çalışmaları vardır. Bunlardan biride güneş enerji panelleridir. Bu paneller güneşten gelen ışık enerjisini elektrik enerjisine çevirir.

Sizce üretilen bu elektrik enerjisin iki katına çıkarılması mümkün olabilir mi? MIT(massachusetts institute of technology)'deki bir grup araştırmacı bu alanda yeni bir cihaz geliştirdiler.Geliştirdikleri cihazın adı ise STPV(güneş termofotovoltaik). Bu cihaz sayesinde standart panellere göre iki kat enerji ürettiklerini belirttiler. 

STPV güneş pili güneşten gelen ışığı emer elde edilen bu enerjiyi ışık yayan bir tabakaya gönderilir ve cihazın yaydığı ışığın en yüksek verimlilikte çalışması için ışık mükemmel dalga boyunda kalibre edilir. Bu sayede güneşten elde edilen enerjinin iki katına çıkması öngörülüyor.


Teorik olarak bu yeni yöntem güneş panellerinin ürettiği güç miktarının iki katı olabilir ancak son tüketici olarak bizim bu teknolojiyi evimizin çatısında görmek için biraz daha beklememiz gerekebilir. MIT'deki araştırmacılar cihazın kullanılabilir hale gelmesi için çok çalıştıklarını belirttiler.


 
Videoyu izlemenizi tavsiye ederiz...

Yararlanılan Kaynaklar:
 www.popsci.com
Share on Google Plus

About FERHAT ÖZEL

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 coment�rios:

Yorum Gönder